Wie ben ik

ErgoEzel Ergotherapeut Manon Mercier
Manon 2017 bij een sociaal gebeuren

 

Ik ben Manon, geboren in 1990 en in 2013 afgestudeerd aan de Vives-hogeschool en erkend door het Riziv als ergotherapeut. Ik ben gespecialiseerd in het werken met kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar met gedrags- en emotionele problemen en ontwikkelingsstoornissen. Uit mijn grote interesse in mensen natuur en cultuur, heb ik gedurende twee jaar in een Bolivia gewerkt met weesjongens en in een secundaire school voor werkende jongeren. In 2015 startte ik als ergotherapeut bij het begeleidingscentrum Dennenhof waar ik jongens en meisjes begeleidde in hun ontwikkeling tot zelfstandig functioneren. Dit deed ik onder andere door middel van activiteiten met dieren. 

 

Opleidingen zoals geweldloos verzet en initiatie systheemtheoretisch denken aan de interactieacademie te Antwerpen, beïnvloeden mijn geduldige en volhardende omgang met jongeren die zich niet altijd begrepen voelen en soms geen blijf weten met eigen impulsen. In Frankrijk en Nederland nam ik deel aan cursussen “interactie met ezels voor personen met een beperking” en momenteel volg ik de opleiding therapie met assistentie van dieren aan het BIAAT (belgisch instituut voor animal assisted therapie).

 

Van kinds af heb ik een liefde voor ezels en sinds 2013 heb ik samen met Bozerik en Liselotte (twee ezelinnen) vele avonturen beleefd. Vandaag betrek ik Bozerik en Liselotte bij mijn job als ergotherapeute en dagelijks breng ik kinderen en jongeren in contact met hen. In 2017 startte ik ErgoEzel, een ergotherapiepraktijk op waarbij mijn twee passies, namelijk ezels en mensen, elkaar kunnen vinden en elkaar kunnen stimuleren in een groeiend welbevinden. In 2018 groeide ErgoEzel verder uit en kregen de twee ezels Bozerik en Liselotte drie ezelvrienden bij die voorbereid werden om ook de ergotherapiesessies te kunnen assisteren. Nu werkt De Kampenhoeve samen met ErgoEzel en geef ik op beide locaties ergotherapie met assistentie van ezels.