Schrijfmotoriek

schrijfmotoriek psychomotoriek ergotherapie Duffel
motivatie is één van de sleutels tot zelfontwikkeling...

Wat?

Al onze kinderen komen in een schools traject wel vroeg of laat in contact met "het schrift". Schrijven is een complexe handeling. Tijdens de therapiesessie onderzoeken we waar het probleem zich juist situeert, om dan een gerichte behandeling op te starten en doelbewuste oefeningen/hulpmiddelen aan te reiken opdat het kind mee kan in de klas.

Schrijven komt niet vanzelf... ook richt ik me tijdens de therapie op het "voorbereidend schrijven". Een goede handvoorkeur en werkrichting is noodzakelijk evenals fijne vingerbewegingen opdat het kind zou kunnen schrijven.

 

Voor wie?

Kinderen  met een slordig/onleesbaar geschrift. Kinderen die problemen ondervinden om hun pen/potlood vast te houden.

Kinderen die moeite hebben om een juiste werkhouding aan te nemen.

Kinderen die de motivatie kwijt zijn om te schrijven.

Kinderen die problemen ondervinden bij het schrijftempo, ze kunnen bij een dictee niet volgen.

Kinderen die nog geen handvoerkeur hebben, die soms met linkerhand en soms met hun rechterhand schrijven/tekenen.

 

 

ErgoEzel Schrijfmotoriek psychomotoriek ergotherapie  Praktijk Vaartland
fijne vingerbewegingen zijn nodig om zelfstandig door het leven te gaan...

Doel

Het doel van schrijfmotoriek is om kinderen vaardigheden aan te reiken waardoor ze mee kunnen met hun klasgenoten. Eerst en vooral werk ik op schrijf motorische vaardigheden, voorbereidend schrijven (handvoorkeur, werkrichting, eerst denken dan pas doen, figuur van een achtergrond kunnen onderscheiden, figuren kunnen herkennen, concentratie en motivatie,...) werkhouding, pengreep en schrijfbeweging. Pas daarna ga ik samen met het kind en de ouders en de school op zoek naar eventueel hulpmiddelen om tegemoet te komen aan de noden van het kind.

 

Prijs

De eerste sessie maken we tijd voor een kennismakend gesprek (intake). Daarna volgt een screening (visuomotorische test) om te kijken waar het probleem zich situeert. Een behandelplan wordt dan opgesteld in samenspraak met ouders en kind.

Een behandeling of intake bedraagt €60 en duurt 50min.

 

Annulatie

Indien u niet aanwezig kan zijn op een geplande sessie, verwittigt u me telefonisch (0498130679) of via mail: manon@praktijkvaartland.be minstens 48uur op voorhand. Indien u later verwittigt wordt de volledige sessie aangerekend.

 

 

Waar

Schrijfmotoriek wordt gegeven in de groepspraktijk Vaartland te Willebroek, Overwinningsstraat 101/A

Je kan een afspraak maken door onderstaand formulier in te vullen, te mailen naar manon@praktijkvaartland.be of te bellen naar Manon Mercier 0498130679

 

 

Meer info?

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.