Nieuw: Kunstzinnig Ezelkamp

vier dagen creativiteit, handwerk en ezelplezier!

Wat

kinderkamp kerstvakantie schrijfmotoriek handwerk haken en breien Sociale vaardigheden zelfzekerheid probleemoplossend denken ErgoEzel Duffel ergotherapie "fijne motoriek"
copyright ErgoEzel; kunstzinnig haken

Vanaf 2024 gaat voor het eerst het "Kunstzinnig ezelkamp" door bij ErgoEzel. Samen gaan we elke dag creatief aan de slag. We leren haken en macramé (techniek en een eigen werkje), we maken kaarsen die je ook mee naar huis kan nemen en we boetseren met klei een cadeautje.

In het houtatelier gaan we met de zaag, hamer en nagels aan de slag en van ons wit T-shirt maken we een uniek modestuk.

 

De ezels Sem, Max en Liselotte die wachten ongeduldig elke dag op een verzorgingsmoment, een wandeling, een ezel-massage en rustig samen zijn.

 

Tijdens dit kamp staat het werken met onze handen (het ontwikkelen van fijn motorische vaardigheden) en creativiteit centraal. We zorgen voor een gezonde afwisseling tussen binnen zittend werk als buiten ravotten en bij de ezels zijn.

 

meer info

ezelkamp kinderen dieren Sociale vaardigheden zelfzekerheid probleemoplossend denken ErgoEzel Duffel ergotherapie "fijne motoriek"
copyright ErgoEzel; observeren en leren

Voor wie

Voor iedereen die graag kunstzinnig met zijn of haar handen bezig is en die 8 jaar is of ouder. Er worden maximaal 8 deelnemers toegelaten zodat er "op maat" gewerkt kan worden. Daarom is er ook geen maximum leeftijd aangezien we het niveau aanpassen aan het kind/jongere.

 

Waar

De ezelkampen gaan door bij ErgoEzel. Einde van de Acacialei te Duffel. Het officieel adres is Hoogstraat 76 Duffel, maar ErgoEzel is makkelijker te bereiken via de Acacialei. zie contact voor de routebeschrijving.

 

Wanneer

Kerstvakantie

 • van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 januari 2024 telkens van 9 uur tot 16 uur.

 

Voor- en na opvang

Wens je voor- en na opvang voor je kinderen? Bij ErgoEzel kan je kind max 30min voor- en na het kamp opgevangen worden, enkel mits vooraf afgesproken. Stuur een mailtje naar ergoezel@gmail.com of bel naar Manon 0498130679

 

Meenemen

 • Doe gemakkelijke kleren aan die vuil mogen worden.
 • Warme kledij voor buiten: regenjas, muts, sjaal, handschoenen, laarzen of bottines en dikke sokken
 • Lunchpakket en drankje
 • Wij voorzien elke dag een tienuurtje (fruit), een vieruurtje (koek) en water/thee
 • Een wit T-shirt die we gaan beschilderen tijdens het kamp.
ezelkamp kinderen dieren Sociale vaardigheden zelfzekerheid probleemoplossend denken ErgoEzel Duffel ergotherapie "fijne motoriek"
copyright ErgoEzel; zo trouw als een ezel

Prijs

Het Kunstzinnig ezelkamp is volledig fiscaal aftrekbaar!

€ 195 voorinschrijving t.e.m. 30/09/2023 

€ 215 normaal tarief

Dankzij "vrije tijd voor iedereen" Duffel, kan je (mits bepaalde voorwaarden) gebruik maken van een kortingstarief meer info: Gemeentehuis Duffel dienst vrije tijd of bij Manon.

 

Inbegrepen in de prijs

 • Professionele begeleiding. Manon is ergotherapeut en psychomotorisch therapeut, bijgeschoold in Ergotherapie met assistentie van dieren en gespecialiseerd in het werken met kinderen en jongeren met gedrags- en emotionele problemen en ontwikkelingsstoornissen.
 • Dagplanning, die wordt u toegestuurd per mail, een week voor aanvang van het kamp.
 • Crea-materiaal (uitgezonderd wit T-shirt)
 • Tussendoortjes en water/thee (elke dag fruit als tienuurtje en een koek als vieruurtje)
 • Een unieke accommodatie (een Mongoolse Yurt verwarmt met een kachel)
 • Beestige ezels: Sem Max Liselotte
 • Goede zorgen en een warm hart voor iedere deelnemer 
sensorische integratieverwerking begeleiding hoog sensitiviteit Manon Mercier ErgoEzel kinderkamp Kerstvakantie
copyright ErgoEzel; boetseren met klei

Inschrijven

Vul hieronder het contactformulier in of stuur een mailtje naar ergoezel@gmail.com

Dan bekijken wij of er nog plaats is en sturen we je verdere info over de betalingswijze. De inschrijving is pas definitief na het overmaken van het bedrag en het invullen van het inschrijvingsformulier (dat Manon u zal toesturen).

 

Annuleren

Kan je kind onverwacht toch niet deelnemen? Verwittig ons dan zo snel mogelijk zodat we kinderen die op de wachtlijst staan nog kunnen laten deelnemen. Terugbetaling van een deel van de inschrijvingskosten (€50 administratiekosten) kan enkel bij ziekte en bij het overhandigen van een doktersattest. Indien je kind tijdens het kamp ziek wordt, worden de resterende dagen niet terugbetaald.

inschrijving

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Structuur en voorspelbaarheid

Elke deelnemer krijgt een dagplanning van de ganse week doorgestuurd in de week vóór de start van het kamp. Waarom? Wel, dan weet iedereen wat hem of haar te wachten staat en dat kan voor een verminderde spanning zorgen. Wil je graag op voorhand al eens kennis maken? dat kan zeker! Je kan een ezelwandeling plannen met je gezin of een individueel kennismakingsmoment aanvragen via het contactformulier.

Onze missie is echt om IEDEREEN een veilig gevoel te geven en IEDEREEN op zijn manier te laten participeren.