Dieren

Bozerik

Ik ben Bozerik, geboren in 1994, ik kan onder touwen kruipen en over smalle bruggen stappen. Als ik een plek met droog zand tegenkom, dan ga ik met mijn hoofd naar beneden, kniel ik door mijn benen en rol ik heen en weer tot ik helemaal vol zand hang. Ik heb de naam Bozerik gekregen omdat ik er soms boos kan uitzien, met mijn donkerbruine vacht en mijn ruige froufrou. Maar eigenlijk... Denk je dat ik boos ben? Soms, als jij heel stilletjes bij mij in de weide komt, dan kan ik mijn hoofd op je schouder leggen en luister ik naar wat jij me vertelt.

ErgoEzel Ezel training
Bozerik stapt naar de rollende bal toe en snuffelt eraan

Liselotte

Mijn naam is Liselotte en ik ben geboren in 2003. Ik lijk op een Provençaalse ezel met mijn grijze vacht, witte neus en op mijn rug draag ik een tekening van een groot zwart kruis. Al heel mijn leven leef ik samen met Bozerik in dezelfde weide. Als er iemand nieuw in de weide komt, kan ik vanop 10m afstand toekijken en dan pas nadien kom ik wat dichter. Ik kan soms lange tijd ter plaatsen genieten terwijl ik gemasseerd word. Misschien weet jij wat mijn favoriete massage plekjes zijn? Ik kan een karretje voorttrekken en ondanks mijn gevuld buikje kan ik goed joggen.

ErgoEzel training assistentie dier
Liselotte haalt met haar neus de dop van de waterbidon

Adonis

Ik ben Adonis, ik ben net 11 jaar geworden. Ik ben groot en heb een postuur om op de catwalk te lopen. Ik ben de grootste van de kudde en help jonge kinderen die niet kunnen stappen op hun eigen benen, toch de ervaring van het stappen mee te geven. Ik vind het geweldig om samen met mijn vriend adonis kegels en banden door de weide te sleuren. Liselotte vind ik ook wel een tof meisje, die plaag ik wel eens af en toe. Aja, en... ik zabber heel graag op touwen!

Hermes

Ik ben Hermes, mij kan je herkennen omdat ik een smaller hoofd  heb dan mijn grote vriend Adonis en... wat mij ook uniek maakt is dat ik een scheve heup heb omdat ik heel lang geleden, bij vorige eigenaars een ongeval heb gehad. Ik vind het heel leuk om de vliegenmaskers van mijn vrienden uit te trekken. Als we met de ganse kudde op stap gaan, wandel ik graag vooraan. Ik heb alles gezien, geroken of gehoord. Een kleine beweging heb ik gezien, dan zet ik een stap of twee opzij, iets nieuws... daar maak ik een bochtje omheen. Ik ben liever voorzichtig.

Modest

Halo, ik ben Modest, ik ben de jongste van de kudde. Ik vind het heel fijn om te spelen, met een bal, een kegel, een motorband of gewoon rondhollen in de weide!

Als ik onvoldoende aandacht krijg, zal ik het je wel laten weten!

IK stoei heel graag met mijn grote vriend Hermes, dan probeer ik op zijn rug te springen, soms denk ik dat ik de grootste ben, maar toch ben ik de benjamin van de kudde. "onze puber" zeggen ze wel eens tegen mij.

Hierbij geef ikje nog eens een hint: " ik heb heel graag veel aandacht!" en als je me een heerlijke massage geeft, kan ik daar ten volle van genieten, dat laat ik je zien met mijn dansende lippen.