Lezingen

lezing 1: werken met "Animal interaction boxes"

Tijdens deze lezing krijg je verschillende methodieken te zien uit de methodicotheek van het Belgisch instituut voor Animal Assisted Therapy BIAAT. Bij de methodieken of mens-dier interactietools, zal uitgelegd worden hoe je het kan gebruiken zowel voor activiteiten als voor therapie en educatie met assistentie van ezels, paarden en honden.

Aan het eind van de lezing krijg je de mogelijkheid om de methodieken en koffers aan te schaffen die besproken werden. Deze zijn klaar voor gebruik zodat je er onmiddelijk zelf mee aan de slag kan gaan. Elke vorming/lezing bevat andere methodieken.

 

Wanneer 

Maandag 16 maart 2020 van 18u30 tot 19u30
of zondag 19 april 2020 van 18u30 tot 19u30

 

Voor wie is deze lezing bestemd?

Deze vorming is voor iedereen +18 die interesse heeft in het werk met mens en dier op een kwaliteitsvolle manier. Er is geen voorkennis vereist. Maximum 10 deelnemers en de lezing gaat door vanaf 3 inschrijvingen.

 

Auteurs

Deze lezing wordt gegeven door M. Mercier (ergotherapeut en oprichter van ErgoEzel) en is opgesteld in samenwerking met L. Meers (psychologe aan het Belgisch instituut voor animal assisted therapy BIAAT)

 

Waar vindt de lezing plaats

Bij ErgoEzel te Duffel

 

Prijs

46 euro

leden van het Belgisch instituut voor Animal Assisted Therapy - 36 euro

 

Info en inschrijving

Meer info kan je terugvinden op de website van het BIAAT

Je kan inschrijven door te mailen naar info@therapiemetdieren.be

Webinar 1: Ergotherapie met assistentie van ezels

De lezing "Ergotherapie met assistentie van Ezels" kan je online beluisteren onder de vorm van een Webinar. Dat wil zeggen dat je de hele lezing op je eigen computer, thuis kan bijwonen, wanneer je wil.

 

Auteurs: M. Mercier, ergotherapeute bij ErgoEzel in samenwerking met L. Meers, psychologe bij het Belgisch instituut voor Animal Assisted Therapy (BIAAT)

 

Samenvatting: Deze webinar, werd onder andere door Manon Mercier gepresenteerd tijdens een lezing bij het Postgraduaat "Dieren in de zorg" aan de VIves hogeschool te Brugge (2019) en gaat over het inzetten van ezels tijdens het therapeutisch traject. Topics die tijdens deze webinar aan bod komen zijn:

  • Ergotherapie versus activiteiten met assistentie van dieren
  • Het project ErgoEzel
  • Effecten van therapie met ezels
  • Belangrijke handvaten 
  • Beelden uit de praktijk

Er is geen voorkennis vereist, je hebt enkel een computer met een goede internetverbinding en flash player nodig.

 

Duur van de webinar: De webinar duurt 60 min en bestaat uit twee delen. Je kan de lezing op elk moment pauzeren en nadien verder beluisteren. 

 

Prijs: 36 euro

 

Wat moet je doen om toegang te krijgen voor de Webinar?

Meer info kan je terugvinden op de website van het BIAAT

Door te mailen naar info@therapiemetdieren.be zal je een factuur ontvangen, ontvangst van de betaling krijg je een bevestiging en krijg je toegang tot de webinar.

Webinar 2: De link tussen Ethologie en ergotherapie met assistentie van ezels

De lezing " De link tussen Ethologie en Ergotherapie met assistentie van Ezels" kan je online beluisteren onder de vorm van een Webinar. Dat wil zeggen dat je de hele lezing op je eigen computer, thuis kan bijwonen, wanneer je wil.

 

Auteurs: L. Meers, psychologe bij het Belgisch instituut voor Animal Assisted Therapy (BIAAT) in samenwerking met M. Mercier, ergotherapeut bij ErgoEzel.

 

Samenvatting: Deze webinar, werd onder andere door Manon Mercier gepresenteerd tijdens een gastlezing aan de Vives hogeschool te Brugge, aan de postgraduaat studenten "Dieren in de zorg" en gaat over ethologie en hoe je de inzichten van deze wetenschap kan inzetten tijdens ergotherapie met assistentie van ezels. Topics die aan bod komen:

  • Ethologie
  • De link tussen ethologie en Interventies met assistentie van dieren (IAD)
  • Praktijkvoorbeelden
  • Tips

Voor wie is de lezing bestemd? De webinar richt zich vooral tot ergotherapeuten of studenten ergotherapie die geïnteresseerd zijn in het onderwerp ethologie en ergotherapeutisch werken met assistentie van dieren.

Er is geen voorkennis vereist, je hebt enkel een computer met een goede internetverbinding en flash player nodig.

 

Duur van de webinar: De webinar duurt 90 min en bestaat uit twee delen. Je kan de lezing op elk moment pauzeren en nadien verder beluisteren. 

 

Prijs: 54 euro

 

Wat moet je doen om toegang te krijgen voor de Webinar?

Meer info kan je terugvinden op de website van het BIAAT

Door te mailen naar info@therapiemetdieren.be zal je een factuur ontvangen, ontvangst van de betaling krijg je een bevestiging en krijg je toegang tot de webinar.