Lezingen

Lezing 1 "Hoe methodieken TAD sessies kunnen versterken - enkele gevalstudies"

Sessies met assistentie van dieren, bestaan meestal uit cliënten die rust of nabijheid zoeken bij dieren. Indien je echter therapeutische sessies of coaching sessies aanbeidt, weet je dat enkel de "aanwezigheid van enkele dieren" niet voldoende is om cliënten te helpen hun therapeutische doelen te bereiken.

Tijdens deze lezing wordt er - aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden - uitleg gegeven over hoe je dieren actiever kan inzetten met behulp van methodieken(koffers).  De methodieken van deze lezing zijn geschikt voor het werken met paard, ezel en hond bij diverse doelgroepen. 

Extra 1:

"My AAI-shop on the road" aan het eind van de lezing krijg je de mogelijkheid om de methodieken en koffers die besproken werden tijdens de lezing aan te schaffen zodat je er thuis mee aan de slag kan. De methodieken kunnen enkel aangeschaft worden na het volgen van de lezing. Bij elke vorming of lezing worden andere methodieken besproken

 

Extra 2:

Na de lezing krijg je gedurende 6 maanden gratis toegang tot een digitaal platform waar je ervaringen met betrekking tot de methodieken kan uitwisselen en vragen kan stellen aan collega's en docenten.

 

 

Wanneer 

Voorlopig zijn er nog geen nieuwe data gepland.

 

Voor wie is deze lezing bestemd?

voor therapeuten, coaches, zorgverleners die interesse hebben in werl-ken met assistentie van dieren. Er is geen voorkennis vereist.

 

Auteurs

Deze lezing wordt gegeven door M. Mercier (ergotherapeut en oprichter van ErgoEzel) en is opgesteld in samenwerking met L. Meers (psychologe aan het Belgisch instituut voor animal assisted therapy BIAAT)

 

Waar vindt de lezing plaats

Bij ErgoEzel te Duffel

 

Prijs

46 euro

leden van het Belgisch instituut voor Animal Assisted Therapy - 36 euro

 

Info en inschrijving

Meer info kan je terugvinden op de website van het BIAAT

Je kan inschrijven door te mailen naar info@therapiemetdieren.be

Plaatsen zijn beperkt, max. 10 inschrijvingen.

De lezing gaat door vanaf 3 inschrijvingen.

Webinar 1: Ergotherapie met assistentie van ezels

De lezing "Ergotherapie met assistentie van Ezels" kan je online beluisteren onder de vorm van een Webinar. Dat wil zeggen dat je de hele lezing op je eigen computer, thuis kan bijwonen, wanneer je wil.

 

Auteurs: M. Mercier, ergotherapeute bij ErgoEzel in samenwerking met L. Meers, psychologe bij het Belgisch instituut voor Animal Assisted Therapy (BIAAT)

 

Samenvatting: Deze webinar, werd onder andere door Manon Mercier gepresenteerd tijdens een lezing bij het Postgraduaat "Dieren in de zorg" aan de VIves hogeschool te Brugge (2019) en gaat over het inzetten van ezels tijdens het therapeutisch traject. Topics die tijdens deze webinar aan bod komen zijn:

  • Ergotherapie versus activiteiten met assistentie van dieren
  • Het project ErgoEzel
  • Effecten van therapie met ezels
  • Belangrijke handvaten 
  • Beelden uit de praktijk

Er is geen voorkennis vereist, je hebt enkel een computer met een goede internetverbinding en flash player nodig.

 

Duur van de webinar: De webinar duurt 60 min en bestaat uit twee delen. Je kan de lezing op elk moment pauzeren en nadien verder beluisteren. 

 

Prijs: 36 euro

 

Wat moet je doen om toegang te krijgen voor de Webinar?

Meer info kan je terugvinden op de website van het BIAAT

Door te mailen naar info@therapiemetdieren.be zal je een factuur ontvangen, ontvangst van de betaling krijg je een bevestiging en krijg je toegang tot de webinar.

Webinar 2: De link tussen Ethologie en ergotherapie met assistentie van ezels

De lezing " De link tussen Ethologie en Ergotherapie met assistentie van Ezels" kan je online beluisteren onder de vorm van een Webinar. Dat wil zeggen dat je de hele lezing op je eigen computer, thuis kan bijwonen, wanneer je wil.

 

Auteurs: L. Meers, psychologe bij het Belgisch instituut voor Animal Assisted Therapy (BIAAT) in samenwerking met M. Mercier, ergotherapeut bij ErgoEzel.

 

Samenvatting: Deze webinar, werd onder andere door Manon Mercier gepresenteerd tijdens een gastlezing aan de Vives hogeschool te Brugge, aan de postgraduaat studenten "Dieren in de zorg" en gaat over ethologie en hoe je de inzichten van deze wetenschap kan inzetten tijdens ergotherapie met assistentie van ezels. Topics die aan bod komen:

  • Ethologie
  • De link tussen ethologie en Interventies met assistentie van dieren (IAD)
  • Praktijkvoorbeelden
  • Tips

Voor wie is de lezing bestemd? De webinar richt zich vooral tot ergotherapeuten of studenten ergotherapie die geïnteresseerd zijn in het onderwerp ethologie en ergotherapeutisch werken met assistentie van dieren.

Er is geen voorkennis vereist, je hebt enkel een computer met een goede internetverbinding en flash player nodig.

 

Duur van de webinar: De webinar duurt 90 min en bestaat uit twee delen. Je kan de lezing op elk moment pauzeren en nadien verder beluisteren. 

 

Prijs: 54 euro

 

Wat moet je doen om toegang te krijgen voor de Webinar?

Meer info kan je terugvinden op de website van het BIAAT

Door te mailen naar info@therapiemetdieren.be zal je een factuur ontvangen, ontvangst van de betaling krijg je een bevestiging en krijg je toegang tot de webinar.