Nieuws uit het dagboek van Bozerik en Liselotte

2 - 6/11/2020 Ezeldagen Crea en Spel

Wat een heerlijke Herfst-editie! Dank jullie wel aan die enthousiaste ezelvrienden! Wat was het fijn, zeg om samen met jullie allerlei ezel-avonturen te beleven. Wij genieten nog na in onze weide van als die ezel-krabbetjes en zachte woordjes van jullie... tot volgende jaar?

 

Copyright foto's M. Mercier

17 - 21/8/2020 Survival Ezeldagen

Zes avontuurlijke tieners hebben de Survival ezeldagen overleefd en wij ezels hebben er enorm van genoten! Dank jullie wel, uitbundige tieners en hopelijk tot binnenkort!

groetjes van Hermes Adonis Modest, Liselotte en Bozerik

 

copyright foto's: M. Mercier

06 - 10/7/2020 Ezeldagen Crea en Spel

Het eerste Ezelkamp van 2020 was een heel fijne, intense, avontuurlijke ervaring! De mooie beelden van Silke de Neubourg zeggen voldoende.

Heerlijke herinneringen, lachen, zingen, samenwerken en zorgdragen voor mens en ezel. Iedereen kreeg een volwaardig plekje binnen de groep en binnen de kudde.

04/07/2020 praktijkvorming AAT

Dank u wel aan al die enthousiaste deelnemers! Een fijne groep, boeiende vragen, reflecties en inzichten.

Een deelnemer zei aan het einde van de vorming: "...De vorming voldeed aan mijn verwachting; ik wilde proeven van wat Animal Assisted Therapy inhoudt. Nu weet ik dat ik me er verder in wil verdiepen..."

Wij blijven in ons kot!

ErgoEzel sluit haar weides om de veiligheid voor iedereen te garanderen en de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Ergotherapiesessies kunnen doorgaan via Skype of Zoom. 

01/01/2020 Start van een Nieuw Jaar

20/10/2019 Benefiet Kind en Ezel namiddag

 

Hartelijk dank aan al de mensen die zondag 20/10 aanwezig waren op de Benefiet, georganiseerd door ErgoEzel te Duffel! Jullie hebben 950 euro verzameld, waardoor 7 kinderen ergotherapie met assistentie van ezels kunnen krijgen, voor wie het financieel niet mogelijk was.

 

 

Al jullie warme harten, stralende gezichten en jullie aanwezigheid hebben ons, ezels Hermes, Adonis, Modest, Bozerik en Liselotte en onze baasjes Silke en Manon heel veel deugd gedaan! 

23/8/2019 Survival- Ezeldagen

20/7/2019 Wij genieten nog na van de twee ezelkampjes

Wij genieten nog na van al die avonturen die we samen met 8 kinderen hebben beleefd!

Wij hebben kinderen zien openbloeien in de omgang met elkaar, en in de omgang met ons, de ezels van ErgoEzel!

Bravo aan al die enthousiaste jongens en meisjes die elke dag weer opnieuw met een glimlach in onze weide stonden!

Binnenkort zullen jullie hieronder enkele foto's zien verschijnen, ter herinnering van de Ezeldagen Crea en Spel. groetjes van de rollende ezel Hermes.

15/6/2019 Praktijkvorming "Animal assisted therapy" met assistentie van ezels, hoe begin je eraan? Technieken en methodieken - deel 1

"Vandaag kwam er een groep enthousiaste volwassenen bij ons op bezoek om meer te weten te komen over wat wij als ezel kunnen betekenen tijden activiteiten en ergotherapiesessies voor mensen. Ik (ezel Bozerik) vond het heel fijn om die mensen te zien denken, te horen lachen en... vooral om hun handen te voelen op mijn hals en op mijn schoft. Dat voelde wel als een heerlijke massage!

Ik was ook wel een beetje trots op mezelf dat ik hen kon tonen dat ik van mijn baasje Manon geleerd had om zonder angst over een rioolrooster te stappen en mijn vriendinnetje Liselotte en vrienden Adonis hermes en Modest, kon ik ook overhalen om eroverheen te komen.

Aan alle deelnemers van de Praktijkvorming: in naam van mijn ezelvrienden en mezelf, wens ik jullie heel veel succes in al jullie mens-dier-projecten en wij hopen jullie terug te zien op de volgende vorming!"

groetjes van Bozerik

ezelwandeling - schaduwspel

"Ik volg je overal waar je gaat,

ik sta overal waar je staat,

ik kan me goed verstoppen, 

net zoals de zon achter de boomtoppen.

Zie ik het nu goed?

heb ik nu acht benen

en iets wat lijkt op een hoed?

Spelen, kameraad!

jij mijn oren en ik jouw staart?

Wij zijn eeuwige vrienden

die elkaar goed kunnen vinden.

Donkere schaduw en zonnige licht,

...het einde is nog lang niet in zicht!"

Dit is een gedichtje van ezeltje Bozerik

26/4/2019 Reva - Gent - Auditorium Flex 3 - 11:00 11:45

Op vrijdag 26 april 2019 om 11u geeft Manon, samen met twee collega ergotherapeuten in samenwerking met het BIAAT (Belgisch instituut voor Animal Assisted Therapy) een lezing in het kader van RevaStudy2019. 

 

Tijdens de presentatie: "Ergotherapie met assistentie van dieren - een blik achter de schermen van drie praktijkprojecten" zullen drie verschillende projecten voorgesteld worden waaronder het project ErgoEzel.

Manon zal hierin verduidelijken hoe zij ezels inzet tijdens de ergotherapiesessies en waar zij belang aan hecht bij het werk met mens en ezel.

 

Ben je geïnteresseerd en zou je willen inschrijven voor de lezing? Dat kan via de website Reva 2019.

Ezeldagen Pasen 8 tot 12 April 2019

"Dank jullie wel alle lieve, enthousiaste, levendige, geduldige, behulpzame, doorzettende, stralende, kinderen voor al jullie krabbetjes, verhaaltjes, en goede zorgen! Wij missen jullie aandacht, en jullie massages en de uitstappen naar... Wij genieten nog na!"

Veel liefs van Hermes, Adonis, Modest, Liselotte en Bozerik 

Na Regen komt zonneschijn!

Na de natte eerste ezelwandeling van het jaar kregen we bezoek van een heerlijk winterzonnetje!

"Wandelen,

ik vind het zo fijn!

Sommigen zeggen,

"Bozerik, zou model kunnen zijn"

Ja, mijn voetjes,

die zet ik mooi op een lijn.

Mijn oortjes rechtop,

mijn neusgaten groot,

langzaam maar zeker

wachtend voor 't rood.

Het vieruurtje,

ja, dat wacht op mij.

Aan een vuurtje?

Oh dat maakt me blij"

Citaat van Bozerik